Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Musik fra KZ-lejrene

SEP
21

Musik fra KZ-lejrene


Dato Torsdag d. 21. september 2023, kl. 19:00
Sted Mørkhøj Kirke, Mørkhøjvej 177, 2860 Søborg
Pris
80 kr.
Musik fra KZ-lejrene

Anden Verdenskrig. Midt i KZ-lejrenes gru og mørke tændtes små lys. Små lys af fine tangoer og sonater, som opstod i hjerte og hjerne hos musikere og komponister, der var blevet sendt til lejrene, fordi de var i disharmoni med Hitler-regimet. De skabte musik, som ikke kunne holdes nede og borte, men som blev skriblet nødtørftigt ned - og siden fundet og udgivet.

Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Slot vækker musikken og historien om den til live under overskriften 'Musikken lever videre'.

I fællesskab leverer de to et unikt koncertforedrag på ca. halvanden time, hvor Kristine Thorup spiller værker af blandt andre Josef Kropinski, Charles Abeles og Viktor Ullmann. Musikken spænder fra lyse, muntre folketoner til kompositioner med et nyere tonesprog. Undervejs fortæller Inger Hørup Slot om komponisterne og deres videre skæbne.

Det er historier og melodier, der har været tæt på at gå i glemmebogen, men netop i disse år er ved at blive genopdaget i Europa og USA.

................................................................................

Billetter: 80 kr. købes ved indgangen med MobilePay eller kontant. Man kan også reservere billetter på kordegnekontoret.